maanantai 17. marraskuuta 2014

Keppihevoset eivät ole lasten leikki


On harrastus, jota useimmat nuoret ja jopa aikuiset eivät hyväksy. Se mielletään lapselliseksi, ajan hukkaukseksi ja aivan älyttömäksi. Sitä ei edes mielletä oikeaksi harrastukseksi vaan pikkulapsien leikiksi, jota aikuiset seuraavat huvittuneena vierestä. Miksi keppihevoset mielletään tällaiseksi? Mikä keppihevosista tekee erilaisen harrastuksen niin että siitä pitää irvailla?

Syvemmälle katsottaessa kepparit eli keppihevoset on oikeasti monipuolinen harrastus. Se voidaan lukea urheiluharrastukseksi. Keppariharrastajat harjoittelevat yhtä kovasti kuin ihan minkä tahansa muun urheilulajin harrastaja. Esteillä vaaditaan nopeutta ja voimaa että pääsee jopa metrin korkuisten esteiden yli. Kouluratsastus taas on paljon rauhallisempaa ja sitä voisi verrata tanssimiseen. Keppihevosilla voi harrastaa kaikkia lajeja, mitä oikeillakin hevosilla voi.

Keppihevosharrastus ei jää vain urheiluun vaan se jatkuu käsitöiden puolelle. Kaikki keppihevospiireissä liikkuvat kepparit ovat käsintehtyjä. Vanhemmat harrastajat ovat keskittyneet juuri ompelemisen pariin. Keppihevosia tekemällä ja myymällä saattaa saada kuukaudessa hyvinkin kaksisataa euroa käteen.

Keppariharrastajat ovat hyvin verkostoituneita ja kavereita saattaa saada jopa toiselta puolelta Suomea. Melkein kaikki sosiaalisen median alueet ovat käytössä kuten Youtube ja Facebook. Erityisesti Instagramin käyttö on kasvanut. Tälle harrastukselle löytyy oma foorumi nimeltään Suomen Keppihevosfoorumi. Siellä on ilmoituksia kaikista tapahtumista ja myynnit hoidetaan yleensä sieltä kautta.

Suomessa on tuhansia  keppihevosharrastajia, mutta siltikään ulkopuoliset eivät ole saaneet oikeaa kuvaa siitä mitä teemme. Haluaisin tuoda tämän harrastuksen esille, mutta yksin siihen en pysty. Ei kukaan pysty yksin. Mutta onneksi ollaan järjestämässä ja on järjestetty suuria keppihevostapahtumia. Jokavuotiset Suomen mestaruus –kisat ja vuodelle 2016 niistä aiotaan tehdä vielä isommat. Pienempiäkin kisoja löytyy ympäri Suomea eikä nekään ole ihan pieniä tapahtumia.

Joten miksipä niin jyrkkä ei keppihevosharrastukselle? Jos hieman löystyttää sitä tiukkaa asennetta kaikkeen epätavalliseen ja niin sanotusti outoon, saattaisi tajuta mitä oikeasti tämä harrastus pitää sisällään.------
Eli morjensta kaikki lukijat! Äikän kurssille piti tehä mielipidekirjoitus, joten valitsin aiheeksi keppariharrastuksen ja postasin sen siiten suoraan tänne blogiin ettei tää ois ihan kuollu. En tiiä millon tuun seuraavaks kirjoittelemaan tänne, koska suurin osa tallin toiminnassa on instan puolella.8 kommenttia:

 1. Niin, miksi keppari-harastukselle nauretaan? Minä itse valmenan pikkusiskoani SM-kisoihin, ja siinä samalla inostuin keppareista uudestaan, minulla oli noin vuoden tauko, mutta kepparit ovat hyvää liikuntaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samalla kannalla! Miksi ihmeessä keppari harrastukselle nauretaan? Sama se kuin harrastaisi esim. jalkapalloa. Itsellä oli tässä lähi aikoina noin puolen vuoden tauko... Ja silti ollaan taas menossa kepparilla.

   Poista
 2. "Ettei blogini olisi niin kuollut"���� ei sillä etten tietäisi mitä se tarkoittaa tai että se olisi hassusti sanottu mutta on vain hauskaa ajatella, miltä näytäisi blogin "kuoleminen". Ja muuten, eihän se oikeasti näytä miltään, se vain katoaa. Olen samaa mieltä kanssasi! Jos keppareita haukutaan, se olisi vähän niinkuin haukkuisi ratsastusta, kilpajuoksua, tanssimista, estejuoksua jne. itselläni on kaksi kepparia nimeltään Karkki ja Zorro. Meillä on myös neljä hevosta. Tämä keppistely on ihan oikeasti kovinkin hyödyllinen ja mukava harrastus. Ja ei se nyt niin vakavaa ole jos ne vain ostas kaupasta ja kävelee vähän ja muuta sellaista. Kunhan ei vaan tee sitä sen takia koska kaveri tekee yms. vaan tekee sitä koska haluaa. Ja vanhemmat: keppareissa on sekin hyvä puoli, että niiden ruokana voi käyttää hiekkaa tai vaikka jättää ruokkimatta ollenkaan! (Itse ruokin ne kyllä aina ) Niin ja ainakin lapsillanne on tekemistä. Myös ihan vanhat (ei pahalla kellekkää) voi harrastaa tätä vaikkei nyt sitten ratsastaisikaan niillä. Voihan sitä vain tehdä omaksi iloksi ja myytäväksi. Pitkä viesti, huh!


  t. Keppareitten ja harrastajien puolesta

  VastaaPoista
 3. aivan asiaa!

  t. khtsateenkaarentie.blogspot.fi

  VastaaPoista
 4. Saako kopioida omaan mielipidekirjoitukseen? :D
  Ps. Nettisivuni ei ole käytössä :)

  VastaaPoista
 5. Olin koulun talentissa hyppäämässä 20cm-110cm niin rehtorikin oli niin järkyttynyt että piti minulle hienon puheen �� joten kai se meni perille ettei ole mikään leikki tämäkään

  VastaaPoista
 6. Meidä koulu pojat vähä hämmästeli ku poliisis ja rosvos hyppäsin yli metrin estee yli ps ei yrittäny tulla peräs

  VastaaPoista